Draadbreuk opsporen: hoe pak je het aan?

Geeft je robotmaaier een foutmelding of merk je dat hij niet meer optimaal langs de kanten maait? Dan kan de oorzaak bij een draadbreuk of onderbreking van de perimeterkabel liggen. Maar hoe kan je een draadbreuk opsporen? Lees snel verder!

Boosdoeners

Er zijn een aantal mogelijke oorzaken voor schade aan de begrenzingsdraad. De meest voorkomende hebben te maken met uitgevoerde werken in de tuin zoals het uitsteken van onkruid, uitbreiden of verkleinen van gazon of bloemperk, randen opschonen of de hond die zijn poten niet kon thuishouden en de kabel als een speeltje zag.

draadbreuk opsporen
draadbreuk opsporen
draadbreuk opsporen

In andere gevallen ligt het niet aan een draadbreuk, maar aan een slechte verbinding tussen kabel en laadstation. Na verloop van tijd kan er namelijk oxidatie optreden. Het is daarom zeker geen overbodige luxe om ook die aansluiting eens extra na te kijken. De oxidatie wordt vaak veroorzaakt door insecten die van het laadstation hun schuilplaats willen maken. Daarnaast kan ook een defecte voeding of de printplaat binnenin het laadstation aan de oorzaak liggen van een slecht signaal. Daar spelen veroudering, een blikseminslag of een eerder herstelde verbinding vaak een rol in.

draadbreuk opsporen
draadbreuk opsporen

Hoe pak je het aan?

Zo zie je maar dat vele factoren de goede werking van je perimeterdraad en laadstation kunnen beïnvloeden. Hoe kan je een draadbreuk opsporen? Onze techniekers gebruiken de Mastech MS 6818 kabelbreukdetector. Met onze handige instructies kan je er ook zelf mee aan de slag. Daarnaast voorzien we de nodige handleidingen om een draadbreuk op te sporen bij robotmaaiers van Husqvarna van het type 105, 305 en 308 én voor alle andere modellen van Husqvarna én voor Gardena robotmaaiers.

Enkele nuttige tips

Om de kans op een draadbreuk of slecht signaal tussen het laadstation en de begrenzingsdraad aanzienlijk te beperken kan je enkele nuttige tips toepassen. Zo kan je het laadstation van je grasrobot onder een afdakje zetten en het op een vaste steen of ondergrond plaatsen. In beide gevallen zijn het laadstation en de aansluitingen beter beschermd tegen insecten en oxidatie. Maak daarnaast ook een schets van de ligging van de perimeterkabel en de kwetsbare connecties.

Draadbreuk opsporen met de hulp van GRASROBOTS.be

Wil je graag een mooi voorbeeld van hoe je best een draadbreuk kan opsporen? Bekijk dan zeker de instructievideo op ons YouTubekanaal.

Weet je niet goed hoe je aan een herstelling begint of ben je geen goede klusser? Laat het dan over aan het team van GRASROBOTS.be. We helpen je graag! Aarzel niet om contact met ons op te nemen.  

GRASROBOTS.be

Hoofdkantoor Dendermonde

Vijfbunderstraat 37A
B-9200 Dendermonde

Tel: +32 (0)9 337 02 88
E-mail: dendermonde@grasrobots.be

Filiaal Waregem

Henri Lebbestraat 108
B-8790 Waregem

Tel: +32 (0)56 49 01 04
E-mail: waregem@grasrobots.be

Reviews

GRASROBOTS.be
4.9
Gebaseerd op 143 beoordelingen
powered by Google
js_loader

© copyright GRASROBOTS.be 2024 | BE 0524.939.452
PrivacybeleidDisclaimerAlgemene voorwaarden - Referenties - Onze partners - Missie en Visie
Powered by Digi-Motions

Winkelwagen