Nat gras maaien, vormt dat een probleem?

Bijna alle robotmaaiers blijven gedurende de winterperiode droog opgeborgen staan. Vanaf de eerste lentezon in maart, als het gras opnieuw begint te groeien, kan je robotmaaier weer aan het werk. Het afwisselende weer in ons land zorgt soms wel voor discussies en er gaan heel wat fabeltjes de ronde. Wij geven een antwoord op de vraag: kan je nat gras maaien?

Nat gras maaien kan perfect

We krijgen de vraag of het gras laten maaien bij nat weer wel een goed idee is. Voor eens en voor altijd: nat gras maaien vormt geen probleem! De robotmaaier kan bij regenval gewoon doorwerken omdat het telkens kleine stukjes van de lengte van het gras maait. Er is daardoor weinig kans op verstopping. Wel is het aangeraden om regelmatig de robot schoon te maken en grassprieten te verwijderen van de onderkant.

nat gras maaien

Wanneer laat je je robotmaaier best niet uitrijden?

Een regenbui is dus niet schadelijk voor je grasrobot. Wel moet je aandachtig zijn voor de drassigheid van je gazon. Je grasrobot laten rijden in een te drassige tuin kan spoorvorming geven en het gras kapotmaken. Daarnaast zijn grote plassen water een probleem voor de robotmaaier. Die plassen ontstaan doordat het regenwater niet tijdig kan afvloeien of door waterlopen die uit hun oevers treden. Als je je robotmaaier geen duik wil laten nemen, dan laat je het toestel best even in het laadstation staan of berg je het binnen op.

nat gras maaien
nat gras maaien

Slimme apparaten

Via de Automower Connect®-applicatie kan je op basis van IFTTT instellen dat je robotmaaier bij regen of stormvoorspellingen niet uitrijdt. Je kan dus de weersvoorspelling wat in de gaten houden en bij storm de robotmaaier veilig binnenhouden. Je kan zelf je eigen routine creëren op basis van het ‘if this, then that’-principe.

Wist je dat een natte periode het ideale moment is om je gazon te bemesten? Dankzij de regen worden meststoffen sneller opgenomen. Zo’n natte periode is het ideale moment om je gras te verzorgen en zo extra sterk de zomer door te komen.

Robotmaaier kopen bij GRASROBOTS.be?

Benieuwd naar wat een grasrobot voor jouw tuin kan betekenen? Dan helpen we je graag verder in jouw zoektocht. Spring gerust eens binnen in een van onze winkels te Dendermonde of Waregem. Je kan ons ook telefonisch contacteren of via ons contactformulier.

GRASROBOTS.be

Hoofdkantoor Dendermonde

Vijfbunderstraat 37A
B-9200 Dendermonde

Tel: +32 (0)9 337 02 88
E-mail: dendermonde@grasrobots.be

Filiaal Waregem

Henri Lebbestraat 108
B-8790 Waregem

Tel: +32 (0)56 49 01 04
E-mail: waregem@grasrobots.be

Reviews

GRASROBOTS.be
4.9
Gebaseerd op 158 beoordelingen
powered by Google
js_loader

© copyright GRASROBOTS.be 2024 | BE 0524.939.452
Privacybeleid - PrivacyinstellingenDisclaimerAlgemene voorwaarden - Referenties - Onze partners - Missie en Visie
Powered by Digi-Motions

Winkelwagen