Wanneer kan je best je robotmaaier binnen zetten?

Er doen veel verschillende verhalen de ronde. Onder welke omstandigheden kan je nu best je robotmaaier binnen zetten? Wat jou logisch lijkt, spreekt iemand anders misschien tegen … En zijn er verschillen tussen types en merken van grasrobots? We leggen je graag alles piekfijn uit en met onze handige tips zullen alle twijfels als sneeuw voor de zon verdwenen zijn.

Wijziging van zomeruur naar winteruur

Tot enkele jaren geleden was de wijziging van zomeruur naar winteruur een goede parameter om te weten wanneer je je robotmaaier het best kon binnen zetten. Dat handige geheugensteuntje kunnen we jammer genoeg niet meer gebruiken, want nu we alsmaar warmer weer krijgen klopt die regel niet helemaal meer. Wat vroeger het begin was van een koude periode bij de verandering van het uur, is nu nog volop nazomer. Je kijkt dus beter naar de drempel vanaf wanneer gras niet meer groeit.

Grens van 6 graden

De drempel vanaf wanneer gras niet meer groeit is 6 graden. Je hoeft dus gewoon het weerbericht én je grasveld in de gaten te houden. Een robotmaaier laat je uiteindelijk enkel maaien als je gras groeit. Moet je de kanten van je grasveld niet meer bijwerken? Dat is ook een goede indicatie dat je gras niet meer groeit en dat is ook jouw teken om je robotmaaier niet meer te laten uitrijden.

Sommige robots, zoals die van Husqvarna, beschikken over een weer-timer die het maaigedrag aanpast in functie van de groei van het gras. Groeit het gras hard, dan zal de grasrobot meer maaien. Groeit het gras trager, dan zal de robot minder maaien om slijtage te voorkomen.

Robotmaaier binnen zetten: defecten vermijden en slijtage verminderen

De robotmaaier kan in veel omstandigheden, zoals regen, prima blijven werken. Echter heeft de maaier ook af en toe een check-up nodig. Zo is een winteronderhoud aangeraden om de robot zonder problemen het volgende seizoen te laten maaien. Kan je zelf je robotmaaier niet opbergen? Dan helpen we je graag uit de nood. Laat je robot overwinteren in onze winterstalling. Meer informatie rond winteronderhoud en -stalling vind je hier.

Zoals de ene mens de andere niet is, zijn er ook verschillen onder de robotmaaiers. Afhankelijk van het merk en type kunnen er verschillen optreden omtrent onderhoud en stalling. Hier kan je per merk en type de stockagevoorschriften raadplegen.

(Foto’s: Husqvarna)

GRASROBOTS.be

Hoofdkantoor Dendermonde

Vijfbunderstraat 37A
B-9200 Dendermonde

Tel: +32 (0)9 337 02 88
E-mail: dendermonde@grasrobots.be

Filiaal Waregem

Henri Lebbestraat 108
B-8790 Waregem

Tel: +32 (0)56 49 01 04
E-mail: waregem@grasrobots.be

Reviews

GRASROBOTS.be
4.9
Gebaseerd op 158 beoordelingen
powered by Google
js_loader

© copyright GRASROBOTS.be 2024 | BE 0524.939.452
Privacybeleid - PrivacyinstellingenDisclaimerAlgemene voorwaarden - Referenties - Onze partners - Missie en Visie
Powered by Digi-Motions

Winkelwagen