Robotmaaiermesjes vervangen: hoe pak je het aan?

Je robotmaaier draait alweer op volle toeren en is helemaal klaar om je grasmat komend seizoen mooi kort te houden. Dat de grasrobot steeds in topvorm moet zijn om optimaal te blijven presteren, is dan ook vanzelfsprekend. Scherpe mesjes zijn dus een must om de machine en het gras niet te beschadigen. Hoe vaak moet je de robotmaaiermesjes vervangen en hoe pak je het aan? Dat lees je in onze blog!

Hoe vaak moet je de mesjes vervangen?

We krijgen geregeld de vraag of mesjes snel afslijten. Dat is heel erg afhankelijk van het soort mesje, de grondsoort van je tuin en de vervuiling op het gras, zoals takjes en bladeren. Zo kunnen basismesjes ongeveer 200 tot 400 uren mee, terwijl endurance blades 2 tot 3 keer zo lang goed blijven presteren. Om te voorkomen dat je de robotmaaiermesjes te laat vervangt, is het een goede gewoonte om wekelijks te checken wat de staat van de mesjes is. Als je dan toch de grasrobot eens moet omdraaien om de slijtage na te kijken, kan je evengoed het toestel eens extra schoonmaken.

Het is heel belangrijk om de mesjes tijdig te vervangen! Het verschil in maaikwaliteit is groot zoals je kan zien op deze foto.

robotmaaiermesjes vervangen

robotmaaiermesjes vervangen

Hoe pak je het aan?

Je kijkt naar de scherpte van de mesjes en dat is vergelijkbaar met de controle van een keukenmes. Te bot of te veel uitgesleten zijn dus beiden niet goed. Alle mesjes op eenzelfde schijf moeten hetzelfde zijn en dus ook in balans zijn. Als er een onevenwicht ontstaat op de schijf, dan kunnen er trillingen ontstaan die de machine beschadigen. Mesjes en schroefjes die samen worden geleverd dien je ook samen te vervangen. Als de mesjes niet tijdig vervangen worden, kunnen ze afbreken of loskomen en zo defecten veroorzaken aan het maaisysteem. En dan ben je jammer genoeg verder van huis …

Check de video aan het einde van de blog voor duidelijke instructies!

Soorten robotmaaiermesjes

Er zijn verschillende soorten mesjes die je kan gebruiken voor jouw robotmaaier afhankelijk van het aantal maaiuren. Het is belangrijk om ook de messenschijf tijdig te vervangen. Nieuwe mesjes aankopen kan eenvoudig via onze webshop.

StandaardmesjesHSS (high speed steel)Endurance blades
Mesjes van kwalitatief staal met twee snijkanten. Je herkent de mesjes van Husqvarna aan het logo.Mesjes gemaakt met een betere kwaliteit staal. Meestal gebruikt voor professionele maaiers omdat ze dubbel zo lang meegaan.Mesjes met sleuf die wegschuiven als ze tegen een obstakel botsen, waardoor er veel minder kans op schade is. Met vier snijkanten en gaan dus veel langer mee.

Tip! Gebruik mesjes van het originele merk. Bij het gebruik van andere messen is de kwaliteit niet gegarandeerd.

Hopelijk kan je met onze tips en deze instructievideo van Husqvarna zelf aan de slag om de mesjes van jouw robotmaaier te vervangen. Ondervind je toch moeilijkheden? Tijdens een tussentijdse controlebeurt kunnen we het ook voor jou komen doen.

GRASROBOTS.be

Hoofdkantoor Dendermonde

Vijfbunderstraat 37A
B-9200 Dendermonde

Tel: +32 (0)9 337 02 88
E-mail: dendermonde@grasrobots.be

Filiaal Waregem

Henri Lebbestraat 108
B-8790 Waregem

Tel: +32 (0)56 49 01 04
E-mail: waregem@grasrobots.be

Reviews

GRASROBOTS.be
4.9
Gebaseerd op 158 beoordelingen
powered by Google
js_loader

© copyright GRASROBOTS.be 2024 | BE 0524.939.452
Privacybeleid - PrivacyinstellingenDisclaimerAlgemene voorwaarden - Referenties - Onze partners - Missie en Visie
Powered by Digi-Motions

Winkelwagen