Hoe werkt een robotmaaier met gps?

Vandaag zijn er tal van verschillende merken en modellen robotmaaiers met gps-ondersteunde navigatie. Ben je volop aan het onderzoeken welk model voor jou een win-win kan zijn? We helpen je graag om een duidelijk overzicht te krijgen van alle mogelijkheden. Ontdek in onze blog hoe een robotmaaier met gps precies werkt.

Hoe werkt een robotmaaier met gps?

Een robotmaaier met gps (= global positioning system) maakt ‘een kaart’ van de tuin en onthoudt in welke gebieden hij al geweest is en waar er nog gemaaid moet worden. Dankzij satellieten kan de robotmaaier zijn positie precies bepalen en zo heel nauwkeurig weten welke delen van het terrein extra aandacht nodig hebben. Sinds een tiental jaar is Husqvarna al bezig met de ontwikkeling en uitrol van gps-ondersteunde navigatie. Dankzij deze systemen kunnen, naast de toegankelijke delen, ook smalle en moeilijk bereikbare delen van een gazon toch optimaal gemaaid worden.

Vooruitstrevende technologieën

Er zijn robotmaaiers zonder en met gps-ondersteunde navigatie, maar sommige modellen beschikken ook over meer geavanceerde technologieën die dankzij een gps mogelijk worden gemaakt.

robotmaaier met gps

1. AIM-technologie – Husqvarna

Enkele Husqvarna robotmaaiers, waaronder de X-line-modellen en twee modellen van de NERA-serie, zijn uitgerust met de AIM-technologie die een virtuele kaart maakt van je tuin en beschikt over flexibele zoneregeling.

2. RTK-technologie – Belrobotics

Enkele modellen van Belrobotics beschikken over deze technologie. Het zorgt ervoor dat draadloos maaien mogelijk wordt en er perfect rechte baantjes gemaaid worden. De Belrobotics-toestellen zijn ideaal voor het onderhouden van grote terreinen zoals voetbalvelden, parken, golfterreinen en atletiekpistes.

3. EPOS-technologie – Husqvarna

Deze technologie van Husqvarna laat toe om de robotmaaiers draadloos (zonder begeleidingsdraad) en binnen virtuele grenzen te laten werken. De robotmaaiers zonder draad met EPOS-technologie zijn ideaal voor professioneel gebruik, maar sinds 2023 is er ook de NERA-serie met EPOS voor particulieren.

Diefstalbeveiliging dankzij gps-tracking

Sommige robotmaaiers hebben geen gps, maar wel gps-tracking die dient om het risico op diefstal te minimaliseren. De Automower Connect®-applicatie weet waar jouw robotmaaier zich bevindt dankzij de gps-positie van het toestel. Bij verdachte bewegingen krijg je een melding zodat je weet waar het toestel naartoe beweegt.

Vind jouw robotmaaier met gps bij GRASROBOTS.be

Op zoek naar een betrouwbare robotmaaier met gps-ondersteunde navigatie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Zit je nog met vragen over de verschillende modellen? We staan je graag te woord met advies op maat.

robotmaaier met gps

GRASROBOTS.be

Hoofdkantoor Dendermonde

Vijfbunderstraat 37A
B-9200 Dendermonde

Tel: +32 (0)9 337 02 88
E-mail: dendermonde@grasrobots.be

Filiaal Waregem

Henri Lebbestraat 108
B-8790 Waregem

Tel: +32 (0)56 49 01 04
E-mail: waregem@grasrobots.be

Reviews

GRASROBOTS.be
4.9
Gebaseerd op 145 beoordelingen
powered by Google
js_loader

© copyright GRASROBOTS.be 2024 | BE 0524.939.452
PrivacybeleidDisclaimerAlgemene voorwaarden - Referenties - Onze partners - Missie en Visie
Powered by Digi-Motions

Winkelwagen