Wat zijn de voordelen van een robotmaaier zonder draad?

Je hebt de knoop doorgehakt en wil een robotmaaier aanschaffen. Gedaan met zelf je gras te maaien, binnenkort kan je lekker achterover leunen in de zetel terwijl de robotmaaier het werk voor jou doet. Nochtans volgt er nog een belangrijke keuze! Welk type robotmaaier kies je nu het best? Een robotmaaier zonder draad of met draad? Dat hangt af van je tuin! We leggen het je graag uit.

Sensoren en GPS-systemen

Een grasrobot zonder begrenzingsdraad werkt net iets anders dan eentje met draad. In plaats van een begrenzingsdraad rondom je tuin in te graven, werkt de maaier zonder draad en aan de hand van sensoren die detecteren waar het grasveld stopt. Dat geldt voor sommige types, anderen werken dan weer met een RTK-technologie op basis van GPS. Het installatieproces is dus veel eenvoudiger en je hoeft geen perimeterdraad in de grond in te werken of vast te pinnen.

Grasherkenning en kleine tuinen

Een robotmaaier zonder draad is geschikt voor kleine tuinen, dankzij de grasherkenning waarmee de robot werkt. Afhankelijk van hoe geavanceerd de technologie is, voelt de robot goed aan op welke ondergrond hij zich bevindt. Let wel op! Soms voelen zulke robots het verschil niet goed aan tussen een bloemperkje en een grasveld. Daarom is het belangrijk dat er een duidelijk onderscheid is tussen de grenzen van het grasveld en het grasveld zelf.

Opladen

De eerste maairobots zonder draad hadden geen laadstation. Ondertussen hebben de meeste draadloze grasrobots wel een oplaadstation waar ze zelfstandig naar toe rijden. De modellen zonder laadstation zijn handmatig op te laden en stoppen met maaien als de batterijen leeg zijn of wanneer het gazon kort genoeg gemaaid is.

robotmaaier zonder draad

Robotmaaier zonder draad

Een grasrobot zonder draad heeft dus zeker zijn voordelen, afhankelijk van jouw noden uiteraard. Heb je een complexe tuin, minder tijd om handmatig op te laden of de kanten bij te werken? Dan raden we een model aan met een begrenzingsdraad. Een kanttekening hierbij is dat we in een heel snel evoluerende markt zitten, waar informatie en producten snel evolueren.

Voor advies op maat kan je terecht bij onze experten in de winkels. Zij volgen alle ontwikkelingen op de voet en geven je meteen de nieuwste en correcte informatie.

GRASROBOTS.be

Hoofdkantoor Dendermonde

Vijfbunderstraat 37A
B-9200 Dendermonde

Tel: +32 (0)9 337 02 88
E-mail: dendermonde@grasrobots.be

Filiaal Waregem

Henri Lebbestraat 108
B-8790 Waregem

Tel: +32 (0)56 49 01 04
E-mail: waregem@grasrobots.be

Reviews

GRASROBOTS.be
4.9
Gebaseerd op 158 beoordelingen
powered by Google
js_loader

© copyright GRASROBOTS.be 2024 | BE 0524.939.452
Privacybeleid - PrivacyinstellingenDisclaimerAlgemene voorwaarden - Referenties - Onze partners - Missie en Visie
Powered by Digi-Motions

Winkelwagen