Heeft jouw Husqvarna Automower problemen? Lees hier wat je eraan kan doen!

Heeft jouw Husqvarna Automower problemen? Maait het toestel niet naar behoren en krijg je bijgevolg niet het gewenste resultaat? Dan kunnen er verschillende oorzaken zijn. Een slordig gemaaid gazon wil gelukkig niet per se zeggen dat jouw robotmaaier kapot of aan vervanging toe is. Lees onze blog voor enkele handige tips.

Alles op een rijtje

In dit voorbeeld is het gras onregelmatig afgereden en verschijnen er op bepaalde plekken cirkels. Simpel aan te pakken? Ja en nee. De oorzaak zal niet bij 1 bepaald onderdeel liggen, want het ene gaat niet zonder het andere. Gelukkig is het met enkele ingrepen wel eenvoudig op te lossen.

husqvarna automower problemen oplossen

1. Batterijen zijn versleten

Als de batterijen van de robotmaaier versleten zijn, zal de robot niet meer op volle accucapaciteit werken. Daardoor zal de maaier meer tijd besteden aan het zoeken naar en het laden in het laadstation, waardoor er minder tijd is om te maaien. De levensduur van de batterij is afhankelijk van het type batterij, de mate waarin de robotmaaier is blootgesteld aan weersomstandigheden én ook van de maaioppervlakte. Is de robotmaaier én dus ook de batterij niet sterk genoeg voor de grootte van het terrein, dan zullen de batterijen sneller verslijten. Als je de robotmaaier te veel laat rijden in verhouding met zijn kunnen, zal je Husqvarna Automower problemen krijgen met de batterij en zal het effect ook te zien zijn in het maairesultaat.

2. Onvoldoende maaitijd

De robotmaaier krijgt te veel maaitijd (zie vorig puntje) of net te weinig. Maait de robotmaaier te weinig? Dat kan je oplossen door de robotmaaier meer te laten rijden door het maaischema aan te passen. Lost dit niets op? Afhankelijk van de situatie kijk je dan best uit naar een kleiner of groter model. Belangrijk is dus dat de maaicapaciteit overeenkomt met de virtuele oppervlakte van het gazon. Meer uitleg vind je hier.

3. Veranderende weersomstandigheden en autoprogrammatie

Afhankelijk van de weersomstandigheden of bemesting gaat het gras sneller of minder snel groeien. Het is belangrijk dat je je robot hierop aanpast. Bij natter weer, zal het gras sneller groeien en dus ook meer maaitijd nodig hebben. Het kan zijn dat de ingebouwde weer-timer of autoprogrammatie niet correct werkt, waardoor de robotmaaier te veel of te weinig zal maaien. Je kan dit handmatig aanpassen.

4. Ontbrekende of versleten mesjes

Een ongewenst maairesultaat kan ook te wijten zijn aan ontbrekende of versleten mesjes. Het is dus belangrijk om die mesjes af en toe na te kijken en indien nodig te vervangen. Hoe je dat precies aanpakt? Dat lees je in onze blog.

Laat jouw Husqvarna Automower problemen oplossen door GRASROBOTS.be

Heb je alle zaken gecontroleerd? En maait de robotmaaier nog steeds niet naar behoren? Dan is er waarschijnlijk meer aan de hand. Spring gerust eens binnen in een van onze winkels. Onze techniekers staan met raad en daad voor je klaar om jouw Husqvarna Automower problemen op te lossen.

husqvarna automower problemen oplossen

GRASROBOTS.be

Hoofdkantoor Dendermonde

Vijfbunderstraat 37A
B-9200 Dendermonde

Tel: +32 (0)9 337 02 88
E-mail: dendermonde@grasrobots.be

Filiaal Waregem

Henri Lebbestraat 108
B-8790 Waregem

Tel: +32 (0)56 49 01 04
E-mail: waregem@grasrobots.be

Reviews

GRASROBOTS.be
4.9
Gebaseerd op 158 beoordelingen
powered by Google
js_loader

© copyright GRASROBOTS.be 2024 | BE 0524.939.452
Privacybeleid - PrivacyinstellingenDisclaimerAlgemene voorwaarden - Referenties - Onze partners - Missie en Visie
Powered by Digi-Motions

Winkelwagen