GRASROBOTS.be test robotmaaier uit op golfterrein te Drongen

golfterrein drongen

Sinds het najaar van 2023 test Golfschool Gent, die haar thuisbasis heeft op het golfterrein in Drongen, een Belrobotics robotmaaier model Bigmow uit. Gedurende 1 maand kunnen de terreinverantwoordelijken, het bestuur én de golfers de (positieve) effecten ondervinden van een robotmaaier als deel van het onderhoudsteam. Daarom wordt de grasrobot momenteel uitgetest op een kleinere oppervlakte, namelijk 2 holes op de fairway en ook op de semi-rough. Later wordt de beslissing genomen of er op een grotere oppervlakte getest mag worden.

Eerst werd er, zoals op heel veel terreinen, gemaaid met een klassieke zitmaaier, kooimaaier en cilindermaaier. Ze deden al een beroep op Belrobotics voor het automatiseren van enkele  onderhoudstaken. Zo maait er al een Belrobotics Bigmow Classic én gebruiken ze een Ballpicker voor het verzamelen van golfballen op hun driving range. De lagere CO2-uitstoot en de ontzorging van de greenkeeper waren de voornaamste redenen om een robotmaaier toe te voegen aan hun onderhoudsmateriaal.

Tijdens de testperiode evalueren ze enkele belangrijke troeven zoals het feit dat de robotmaaier ook tijdens de rustigere uren geluidloos kan maaien zonder de golfers op de piste te storen. Daarnaast is het milieuaspect ook een belangrijke factor.

We stonden golfterrein Drongen al enkele jaren bij op vlak van technische ondersteuning on-site en onderhoud waar nodig voor o.a. de Bigmow Classic en een andere tweedehandsmachine. Daarnaast raadde Belrobotics ons aan als dichtstbijzijnde dealer én de dealer met de nodige ervaring. De installatie van de Bigmow werd uitgevoerd door Belrobotics en in aanwezigheid van onze techniekers. Golfterrein Drongen nam ondertussen contact met ons op om de testperiode volgend jaar in het voorjaar verder te zetten en om met een nieuw model meer mogelijkheden te testen op het volledig parcours van de golfbaan.

golfterrein drongen

“Wij wensen onze course op een zo duurzaam mogelijke manier te onderhouden en daar zorgt een robotmaaier uiteraard voor een positieve wending. De contacten met GRASROBOTS.be lopen vlot en we kregen voldoende uitleg rond de testcase door de vriendelijke werknemers. ”

Steven, manager Golfschool Gent.

 

Benieuwd wat GRASROBOTS.be voor jouw sportclub kan betekenen?

Ben je op zoek naar een efficiënte manier voor het onderhoud van jouw grote terreinen? Maar ben je nog niet helemaal overtuigd van de meerwaarde van een robotmaaier? Dan is een testperiode the way to go. Heb je specifieke vragen of wens je meer informatie? Dan kan je terecht in een van onze vestigingen (Dendermonde of Waregem) of contact opnemen via het contactformulier op onze website.

Raadpleeg zeker ook ons e-book! Download het gratis hieronder.

Grasrobots-logo-klein
E-book-mock-up

NOOD AAN EEN TERREINONDERHOUD ZONDER ZORGEN?

Ben je benieuwd naar wat een robotmaaier voor jouw terreinen kan beteke­nen en hoe GRASROBOTS.be je daarbij kan helpen? Download GRATIS ons e-book en ontdek waarom een grasrobot een win-win kan zijn voor jou.

GRASROBOTS.be

Hoofdkantoor Dendermonde

Vijfbunderstraat 37A
B-9200 Dendermonde

Tel: +32 (0)9 337 02 88
E-mail: dendermonde@grasrobots.be

Filiaal Waregem

Henri Lebbestraat 108
B-8790 Waregem

Tel: +32 (0)56 49 01 04
E-mail: waregem@grasrobots.be

Reviews

GRASROBOTS.be
4.9
Gebaseerd op 158 beoordelingen
powered by Google
js_loader

© copyright GRASROBOTS.be 2024 | BE 0524.939.452
Privacybeleid - PrivacyinstellingenDisclaimerAlgemene voorwaarden - Referenties - Onze partners - Missie en Visie
Powered by Digi-Motions

Winkelwagen