GRASROBOTS.be test draadloze robotmaaier op sportvelden in Waregem

Grasrobots - Waregem

Sinds kort mag Sportbeheer Waregem een draadloze robotmaaier in zijn onderhoudsteam verwelkomen.* Die stap naar automatisering kwam er niet zomaar. GRASROBOTS.be, specialist in robotmaaiers, ziet de laatste tijd een opvallende trend: “factoren zoals de hoge energieprijzen en nijpende personeelstekorten leiden lokale besturen naar geautomatiseerde oplossingen”.

*De testcase is sinds augustus 2023 afgerond.

GRASROBOTS.be installeerde een tijdje geleden een Husqvarna CEORA in Stadion B in Waregem. Via een testcase onderzoeken ze of een grasrobot een gedeeltelijke vervanging kan zijn om de werkdruk op te vangen. De draadloze robotmaaier staat in voor het onderhoud van drie sportvelden met een gecombineerde oppervlakte van meer dan 22.000 m². Essentieel was dat de robotmaaier ook ’s nachts én op verschillende maaihoogtes kon werken. Het toestel moest zo de werkdruk voor de medewerkers verlichten, maar toch minstens hetzelfde werk gedaan krijgen. Geen simpele opdracht, maar niet onmogelijk.

Besparing én verbetering op alle vlakken

De draadloze robotmaaier bracht verbetering op verschillende vlakken. Zo is er geen brandstof meer nodig om een traditionele zitmaaier te laten draaien en is bijgevolg ook de CO2-uitstoot verminderd. Door drie sportvelden gedurende één seizoen automatisch te maaien, kunnen ze ongeveer 1,2 ton CO2 besparen. Daarnaast worden zo’n 130 werkuren per jaar uitgespaard omdat er geen medewerker nodig is om de grasmaaier te besturen. Daar komt ook nog een besparing bij op maaiafval, transport en reinigingskosten van machines. Ook de kwaliteit van het gras is er aanzienlijk op verbeterd. Bij de definitieve komst van een robotmaaier zou het bestuur de totale maaikost per veld per jaar zelfs kunnen reduceren van 6.000 euro naar 3.000 euro.

Automatisch maaien is de toekomst

Het feit dat de terreinen 24/7 vrij toegankelijk waren, was een struikelblok aan het begin van de testperiode. Maar de kans op vandalisme wordt geminimaliseerd dankzij een diefstalbeveiliging en alarmsysteem op het toestel. Sportbeheer Waregem kan dus op beide oren slapen.

"De positieve effecten van de draadloze
robotmaaier zien we nu al doorsijpelen bij de
testcase in Waregem én bij vele andere bedrijven,
steden en gemeenten. Het personeelstekort en de
seizoensdrukte kunnen worden opgevangen én het
ecologische aspect blijkt een grote drijfveer om te
kiezen voor een grasrobot”

Grasrobots-case-waregem-3
Grasrobots-case-waregem-2

Benieuwd wat GRASROBOTS.be voor jouw bedrijf kan betekenen?

Voor al je vragen kan je terecht in een van onze winkels (Dendermonde of Waregem) of via het contactformulier op onze website. We staan je graag te woord met advies op maat. Check ook onze webshop.

Grasrobots-logo-klein
E-book-mock-up

NOOD AAN EEN TERREINONDERHOUD ZONDER ZORGEN?

Ben je benieuwd naar wat een robotmaaier voor jouw terreinen kan beteke­nen en hoe GRASROBOTS.be je daarbij kan helpen? Download GRATIS ons e-book en ontdek waarom een grasrobot een win-win kan zijn voor jou.

GRASROBOTS.be

Hoofdkantoor Dendermonde

Vijfbunderstraat 37A
B-9200 Dendermonde

Tel: +32 (0)9 337 02 88
E-mail: dendermonde@grasrobots.be

Filiaal Waregem

Henri Lebbestraat 108
B-8790 Waregem

Tel: +32 (0)56 49 01 04
E-mail: waregem@grasrobots.be

Reviews

GRASROBOTS.be
4.9
Gebaseerd op 158 beoordelingen
powered by Google
js_loader

© copyright GRASROBOTS.be 2024 | BE 0524.939.452
Privacybeleid - PrivacyinstellingenDisclaimerAlgemene voorwaarden - Referenties - Onze partners - Missie en Visie
Powered by Digi-Motions

Winkelwagen