Robotmaaiers van GRASROBOTS.be scoren op Opwijkse grasvelden

testcase Opwijk

De gemeente Opwijk startte in november 2021 met een onderzoek in functie van het optimaliseren van het onderhoud van hun voetbalvelden. Enkele zaken leidden ertoe om dit grondig te herbekijken. Zo was de overbelasting van de technische dienst tijdens het groeiseizoen de voornaamste reden. Doordat de onkruidbestrijding de laatste jaren op een ecologische manier gebeurde, vergde dit heel wat extra manuren. Daarnaast was het feit dat de grasmat er niet altijd perfect uitzag na passage van de traditionele maaier een belangrijk punt. Ook de kopzorgen omtrent de verwerking van het grasafval en de bijkomende kosten waren doorslaggevende factoren om het onderhoud van de grasvelden te analyseren en te verbeteren waar mogelijk.

Het onderzoek voerden we uit in samenspraak met een externe consulent van Mondea. Er werd een volledige vergelijkende analyse gemaakt tussen de kosten van traditioneel maaien en automatisch maaien. De resultaten van het automatisch maaien waren overtuigend genoeg om twee robotmaaiers te huren voor een testperiode. Sinds 1 maart 2023 en gedurende een periode van 4 maanden zullen de grasrobots uitgebreid getest worden. Alle betrokken partijen kunnen op basis van hun ervaringen nadien een beslissing nemen over een langetermijnoplossing.

In Opwijk gaat het over enkele velden die momenteel onderhouden worden door de 2 robotmaaiers. Enerzijds is er de Tesseskouter, waar 4 natuurgrasvelden met een totale oppervlakte van 22.800m2, gemaaid worden door 1 Husqvarna CEORA 544. Anderzijds is er domein Molenkouter waar 1 grasveld van bijna 6.000m2 gemaaid wordt door 1 Husqvarna 550 EPOS. De velden worden gebruikt door voetbalclubs. Het feit dat de robotmaaiers in perfecte baantjes kunnen maaien is dus een groot pluspunt. Beide installaties zijn volledig draadloos en kunnen daardoor eenvoudig ingesteld worden in functie van trainingen, wedstrijden, veldonderhoud etc.

We geven graag de mogelijkheid aan bedrijven om één of meerdere machines te huren. Dat kan een tijdelijke ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld personeelstekorten. Op lange termijn is kopen meestal financieel interessanter. In de huurformule kan de gemeente Opwijk genieten van onze Omnium Service, die ook het jaarlijks onderhoud en kosten voor eventuele tussentijdse interventies omvat. Mensen van de technische dienst en verantwoordelijken van de clubs die spelen op de velden, volgen de staat van de machines op en reinigen ze ook. Bij problemen kunnen ze altijd op ons rekenen voor een snelle service.

Benieuwd wat GRASROBOTS.be voor jouw bedrijf/sportclub kan betekenen?

Voor al je vragen kan je terecht in een van onze winkels (Dendermonde of Waregem) of via het contactformulier op onze website. Check ook onze webshop.

Grasrobots-logo-klein
E-book-mock-up

NOOD AAN EEN TERREINONDERHOUD ZONDER ZORGEN?

Ben je benieuwd naar wat een robotmaaier voor jouw terreinen kan beteke­nen en hoe GRASROBOTS.be je daarbij kan helpen? Download GRATIS ons e-book en ontdek waarom een grasrobot een win-win kan zijn voor jou.

GRASROBOTS.be

Hoofdkantoor Dendermonde

Vijfbunderstraat 37A
B-9200 Dendermonde

Tel: +32 (0)9 337 02 88
E-mail: dendermonde@grasrobots.be

Filiaal Waregem

Henri Lebbestraat 108
B-8790 Waregem

Tel: +32 (0)56 49 01 04
E-mail: waregem@grasrobots.be

Reviews

GRASROBOTS.be
4.9
Gebaseerd op 158 beoordelingen
powered by Google
js_loader

© copyright GRASROBOTS.be 2024 | BE 0524.939.452
Privacybeleid - PrivacyinstellingenDisclaimerAlgemene voorwaarden - Referenties - Onze partners - Missie en Visie
Powered by Digi-Motions

Winkelwagen