Vijverrand en kantmaaien. Wat gebeurt hiermee?

Vijverrand:

Spiegelvijvers vragen (vandaag) een manuele afwerking. Tenzij er een boordsteen van +30cm voorzien wordt. Dan durven wij de robot wel over de rand laten maaien. Indien er toch wordt afgeweken van de regels ligt de verantwoordelijkheid ALTIJD bij de eindgebruiker, ook wanneer wij de installatie uitgevoerd hebben. Wij hebben reeds een 10-tal robots uit het water gevist omdat hiervan is afgeweken.

Er bestaat geen waterdichte oplossing om een grasrobot veilig over de boord tot aan het water te laten maaien. Een boordsteen van minstens 30cm is nodig, maar dan nog is dit gevaarlijk. Indien een spiegelvijver echt gewenst is, dan dient men manueel de rand te maaien, tenzij de vijver +15cm boven het gras aangelegd wordt en dat tegen de opstaande rand een boordsteen van +20cm gelegd wordt zodat de robot tot tegen de opstaande kant kan maaien. Natuurlijk verliest de spiegelvijver dan zijn effect, maar wordt er een veilige situatie voor de robot gecreëerd. Je kan het risico beperken door een filter of plantenzone rondom de vijver te voorzien, die dient dan als barrière.

Een veilige situatie ziet er zo uit: de kabel wordt op 70cm geplaatst, de robot maait dan tot 50cm van de waterrand. Je kan deze 50cm opvullen met een barrière zoals hierboven beschreven want de meeste fabrikanten eisen een fysieke barrière.

Randen rondom het gazon:

De enige voorwaarde is dat vb. de border op gelijke hoogte ligt met het gazon & dat deze voldoende stabiel is. Je kan ook een boordsteen voorzien van 15cm. De schets hieronder kan misschien wat meer duidelijkheid brengen. Indien de boordsteen 15cm bedraagt, dan mag de border wel lager liggen.

Volgende illustratie kan nuttig zijn:

GRASROBOTS.be

Hoofdkantoor Dendermonde

Vijfbunderstraat 37A
B-9200 Dendermonde

Tel: +32 (0)9 337 02 88
E-mail: dendermonde@grasrobots.be

Filiaal Waregem

Henri Lebbestraat 108
B-8790 Waregem

Tel: +32 (0)56 49 01 04
E-mail: waregem@grasrobots.be

Reviews

GRASROBOTS.be
4.9
Gebaseerd op 158 beoordelingen
powered by Google
js_loader

© copyright GRASROBOTS.be 2024 | BE 0524.939.452
Privacybeleid - PrivacyinstellingenDisclaimerAlgemene voorwaarden - Referenties - Onze partners - Missie en Visie
Powered by Digi-Motions

Winkelwagen