De voordelen van een grote robotmaaier in vergelijking met kleine robots

Een grote tuin of een groot sportveld onderhouden met een grasrobot? Dat is perfect mogelijk. Er zijn zelfs heel wat voordelen aan verbonden. Wij leggen uit waarom één grote robotmaaier in dit geval beter is dan meerdere kleintjes.

1. Eenvoud en kostprijs van de installatie

Kies je voor één grote robotmaaier, dan kies je voor één docking station en één elektrische voeding. Dit in plaats van meerdere kleine robots die meerdere stations nodig hebben.

2. Eén perimeterdraad

Er is slechts één perimeterdraad nodig in plaats van twee waardoor er geen sprake is van een onderbreking van de maaikwaliteit, noch van interferenties op de grenzen of langs de centrale geleidingsdraad.

3. Minder bijkomende kosten

Hoe meer robots, hoe meer servicebeurten, hoe groter de kans dat er één defect is, hoe duurder het wordt, enzovoort. Een grote robotmaaier heeft ook een langere levensduur, waardoor de totale kosten sterk verminderen. Er is minder onderhoud nodig om slechts één robot in orde te houden. En dat bespaart ook weer kosten. Bovendien zijn de robots van Belrobotics upgradebaar.

Voordelen-grote-robotmaaier

4. Gezonder gras

De grote robotmaaiers van Belrobotics bieden een betere maaikwaliteit dan robotmaaiers met vaste maaimessen, dankzij de meervoudige drijvende koppen en de antifrictieschijven. Het maaiwerk is netter en het gemaaide gras is kleiner, waardoor meer voedingsstoffen in de bodem terechtkomen en het gras dus steeds gezonder wordt.

5. Minder problemen

Dankzij de grote maaicapaciteit kan een grote robotmaaier te lang geworden gras efficiënter maaien (bijvoorbeeld na 2 of 3 dagen onderbreking voor speciale evenementen) dan kleinere modellen, die sneller vast komen te zitten.

Grotere robots raken minder snel geblokkeerd door kleine vruchten/takken op de grond (noten, kastanjes, kleine appels). De kleinere modellen, daarentegen, blokkeren sneller in de herfst wanneer het gras nog flink groeit. Een grotere maaier raakt ook niet verstopt door wormuitwerpselen die zich in zeer vochtige omstandigheden ontwikkelen.

6. Bijkomende voordelen

Minder diefstalgevoelig
Grotere robots zijn dankzij hun grootte veel minder diefstalgevoelig. Toch zijn ze licht van gewicht door het aantal wielen, waardoor het gewicht verspreid wordt om bodemverdichting tegen te gaan.

Voordelen-grote-robotmaaier-2

Stillere werking
Door de dubbelwandige kap zijn ze de stilste in de robotmarkt, met slechts 52 dB (A), en dus stiller dan kleine robots.

Sterker
Door de dubbelwandige kap zijn de grote grasrobots van Belrobotics de sterkste in de robotmarkt. Ze zijn ook minder vandalismegevoelig en kunnen zonder problemen de impact van vb. voetballen of golfballen trotseren.

Lithium-ion Ferro-Phosphate (LiFePO4) batterij
De batterij waarover ze beschikken, maakt de grote robotmaaiers veiliger dan alle andere soorten, laat meer laadcycli toe en de laadtijden zijn korter. Bovendien is de LiFePO4 batterij recycleerbaar en minder gevoelig voor warmte.

Verder is bijsturing van op afstand mogelijk in geval van interferentie, is deze voorzien van onafhankelijk, individuele en uitbreidbare modulaire software en zijn er complexe schema's mogelijk. Daarnaast is er een onbeperkte programmering van werktijden mogelijk en bevinden GPS-pakketten en GPS-afgiftepunten zich binnen 1 enkele draad en zijn er 2 types van geleiding naar het station; kabel of GPS. Dit Belgische product kan ten slotte ook worden voorzien van een tijdschema én maaihoogte per perceel.

Meer informatie over een grote robotmaaier?

Wens je meer informatie over grote robotmaaiers? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag en leggen de voor- en nadelen van elk type grasrobot voor je uit.

GRASROBOTS.be

Hoofdkantoor Dendermonde

Vijfbunderstraat 37A
B-9200 Dendermonde

Tel: +32 (0)9 337 02 88
E-mail: dendermonde@grasrobots.be

Filiaal Waregem

Henri Lebbestraat 108
B-8790 Waregem

Tel: +32 (0)56 49 01 04
E-mail: waregem@grasrobots.be

Reviews

GRASROBOTS.be
4.9
Gebaseerd op 158 beoordelingen
powered by Google
js_loader

© copyright GRASROBOTS.be 2024 | BE 0524.939.452
Privacybeleid - PrivacyinstellingenDisclaimerAlgemene voorwaarden - Referenties - Onze partners - Missie en Visie
Powered by Digi-Motions

Winkelwagen