Hoe moet ik een perimetereiland installeren?

Obstakels zoals jonge bomen, bloemenperken, bloempotten, scheve bomen, zwembaden en andere obstakels die niet stevig of niet hoger dan 20 cm zijn, moeten beschermd worden voor de Robomow d.m.v. de begeleidingsdraad.

Als een obstakel niet buigzaam en minimum 20 cm hoog is, zal de maaier er eenvoudig tegenaan botsen.

De Robomow is ontworpen om zonder problemen te werken in een gazon met beide soorten obstakels maar voor de beste werking is het aan te raden om alle vaste voorwerpen in en rond de maaizon af te bakenen. Indien u niet zeker bent over een bepaald obstakel kunt u daar beter een draad omheen leggen. Dat zal geen effect hebben op de efficiëntie van de maaier en bovendien kan die draad later gemakkelijk verwijderd worden.

Om een perimetereiland te maken neemt u de begrenzingsdraad die het dichtst bij het obstakel ligt. U pint deze draad vast rond het obstakel en keert terug naar dezelfde plaats van de draad langs de rand.

Er zijn 2 belangrijke punten voor een goede installatie van de perimeterdraad rond een obstakel. Ten eerste dient u de draad die naar het obstakel toeloopt vanaf de rand en de draad die vanaf het obstakel naar de rand terugloopt vlak naast elkaar te plaatsen. Ten tweede dient u de installatierichting te volgen als u binnen het gazon een obstakel gaat afbakenen. Een goede plaatsing van de 2 draden houdt in dat beide draden (opgaande en terugkerende draad) elkaar raken, er mag nooit een afstand van meer dan 3 mm tussen beide draden zijn. Het is beter beide draden met dezelfde krammen vast te zetten als er op het gazon rond obstakels worden gelegd. Op die manier wordt het signaal waar de draden elkaar raken opgeheven. De Robomow zal de dubbele draad gewoon voorbij rijden, maar hij zal reageren op het signaal van de enkele draad die rond het perimetereiland ligt.

Aanleg perimetereiland

Als er 2 of meerdere obstakels moeten worden afgebakend is het aanbevolen om het eerste perimetereiland bij het dichtstbijzijnde punt van het tweede obstakel te verlaten, de draad rond het tweede obstakel vast te zetten, dan terug te gaan naar dezelfde plaats van het eerste perimetereiland en de ronding van het eerste obstakel te volgen.

Let op!

Als de draden elkaar kruisen (over elkaar heenlopen) als ze naar het perimetereiland lopen, kan de Robomow® het gebied binnen het perimetereiland binnengaan of stoppen en een andere richting kiezen voordat hij de draad heeft bereikt.

Perimeterdraad verbinden

De perimeterdraad moet verbonden worden in de volgende gevallen:

  • Als er meer draad nodig is voor de complete installatie
  • Als er veranderingen in het gazon zijn aangebracht
  • Als er een draadbreuk is

Onderstaande instructies geven aan hoe u 2 draden met mekaar kunt verbinden: (dit gaat enkel met perimeterdraad type Robomow®)

  • Gebruik de connectoren die meegeleverd zijn bij uw Robomow®
  • Strip 1,5 cm van elk draadeinde
  • Draai de gestripte einden om elkaar
  • Schroef de met siliconen gevulde connector op de gedraaide uiteinden tot hij stopt

Belangrijke informatie!

Verbind in elkaar gedraaide draden nooit met een kroonsteentje (suikertje) of isolatietape. Vuil en vocht zorgen voor oxidatie en zullen naar verloop van tijd resulteren in een draadbreuk.

GRASROBOTS.be

Hoofdkantoor Dendermonde

Vijfbunderstraat 37A
B-9200 Dendermonde

Tel: +32 (0)9 337 02 88
E-mail: dendermonde@grasrobots.be

Filiaal Waregem

Henri Lebbestraat 108
B-8790 Waregem

Tel: +32 (0)56 49 01 04
E-mail: waregem@grasrobots.be

Reviews

GRASROBOTS.be
4.9
Gebaseerd op 158 beoordelingen
powered by Google
js_loader

© copyright GRASROBOTS.be 2024 | BE 0524.939.452
Privacybeleid - PrivacyinstellingenDisclaimerAlgemene voorwaarden - Referenties - Onze partners - Missie en Visie
Powered by Digi-Motions

Winkelwagen