Mag ik mijn gazon nog verticuteren?

Table of Contents

Ja, dat mag je zeker doen. Je dient echter wel rekening te houden met de perimeterkabel.

Om exact te weten waar deze kabel ligt, verwijzen wij je naar het plan dat opgesteld is bij het leggen van de kabel. Werd de installatie door GRASROBOTS.be uitgevoerd? Dan ontving je dit plan bij de aankoop van jouw machine/installatie. Indien nodig kan je het plan bij ons opvragen.

Werd de kabel door ons ingegraven, dan bieden wij je 100% zekerheid dat je de kabel bij het verticuteren niet kan beschadigen. Wij leggen de kabel immers diep genoeg waardoor er geen risico is om de kabel bij het verticuteren te beschadigen. Zou je toch de kabel raken, dan geniet je van onze installatiegarantie en komen wij de breuk kosteloos herstellen. We geven niet voor niets 10 jaar garantie op onze installatie!

Indien de kabel bovengronds werd gelegd en met draadpinnen is vastgepind op het gras, dan is het wel opletten geblazen. Je dient dan weg te blijven van de plaatsen waar er een perimeterkabel ligt. Dit kan langs de rand zijn, maar kan ook rond of naast obstakels. Vergeet ook zeker de zoeklus niet, die loopt in sommige gevallen door het midden van het gazon. Ook hiervoor is een plan van de installatie essentieel.

Nog een laatste tip: #

Verticuteren is het kammen van je gazon, dat betekent dat je niet met de messen de grond in mag gaan. De beste manier om jouw verticuteermachine af te stellen is door op een vlakke harde ondergrond de messen zo te laten draaien dat ze net de grond niet raken. Op die manier ben je zeker dat je niet lager dan de onderkant van de wielen gaat.

Er is een verschil tussen verticuteren en prikken. De termen verluchten, beluchten, prikken en verticuteren worden soms door elkaar gebruikt. Bij het ene gaat het om het KAMMEN van het gras, bij het andere om het PRIKKEN door de bodem.

De Husqvarna S 138i komt hiervoor in aanmerking – hieronder een demo.

GRASROBOTS.be

Hoofdkantoor Dendermonde

Vijfbunderstraat 37A
B-9200 Dendermonde

Tel: +32 (0)9 337 02 88
E-mail: dendermonde@grasrobots.be

Filiaal Waregem

Henri Lebbestraat 108
B-8790 Waregem

Tel: +32 (0)56 49 01 04
E-mail: waregem@grasrobots.be

Reviews

GRASROBOTS.be
4.9
Gebaseerd op 158 beoordelingen
powered by Google
js_loader

© copyright GRASROBOTS.be 2024 | BE 0524.939.452
Privacybeleid - PrivacyinstellingenDisclaimerAlgemene voorwaarden - Referenties - Onze partners - Missie en Visie
Powered by Digi-Motions

Winkelwagen