Smeren (tandwielkasten) wielmotoren

Wat & waarom? #

Tijdens het onderhoud van jouw grasrobot gaan wij (bij sommige modellen) na of het nodig is om de tandwielkasten, ook wel reducties genoemd, te smeren.

Afhankelijk van het type motor, type maaier en de specificaties van het terrein is het zinvol om de tandwielkasten van de wielmotoren te smeren. Op deze manier kunnen we de levensduur van de wielmotoren aanzienlijk verlengen. Hierdoor verhogen we de betrouwbaarheid van de machine en verlagen we de kosten voor de gebruiker.

Hoe gaan we te werk? #

We demonteren de wielmotoren, maken de tandwielkasten open en verwijderen het oude (meestal opgedroogde) vet. De tandwielkast wordt ontvet en grondig gereinigd, waarna we de tandwielen opnieuw voorzien van een speciaal ontwikkeld vet. Het vet dat wij gebruiken is doorgaans van betere kwaliteit dan het originele vet, waardoor het mogelijk is dat deze handeling in de toekomst niet meer herhaald dient te worden.

Om de hoeveel tijd is dit nodig? #

Dat is sterk afhankelijk van verschillende factoren. Bij sommige motoren is het nooit nodig. Bij andere zou het beter elke 1.000 werkuren gebeuren.

Doorgaans smeren wij elke 5.000u, maar het kan ook sneller nodig zijn wanneer we merken dat het originele vet gedegradeerd is.  Degradatie kan optreden door hitte, ouderdom, slechte kwaliteit van vet, verlies van vet door een opening (scheur, tandwielkast open gekomen, dichting defect,…).

Is dit duur? #

Eigenlijk niet, want de tijd die het kost om de motoren te smeren weegt niet op tegen de hoge kost om de motoren te vervangen. Wij zijn ervan overtuigd dat het smeren van de tandwielkasten de levensduur van de motoren drastisch kan verlengen. Een verdubbeling van de levensduur is geen uitzondering.

Het smeren van de reducties incl. demontage/montage van de motoren zal in de meeste gevallen niet meer dan één uur extra werk met zich meebrengen. Terwijl een nieuwe wielmotor al snel enkele honderden euro’s kost. De rekening is volgens ons dan ook snel gemaakt.
Je kan dan wel denken dat het onderhoud bij GRASROBOTS.be duur is, maar uiteindelijk ben je op lange termijn goedkoper af dan bij iemand die enkel de machine een poetsbeurt geeft en de mesjes vervangt. ????

GRASROBOTS.be

Hoofdkantoor Dendermonde

Vijfbunderstraat 37A
B-9200 Dendermonde

Tel: +32 (0)9 337 02 88
E-mail: dendermonde@grasrobots.be

Filiaal Waregem

Henri Lebbestraat 108
B-8790 Waregem

Tel: +32 (0)56 49 01 04
E-mail: waregem@grasrobots.be

Reviews

GRASROBOTS.be
4.9
Gebaseerd op 158 beoordelingen
powered by Google
js_loader

© copyright GRASROBOTS.be 2024 | BE 0524.939.452
Privacybeleid - PrivacyinstellingenDisclaimerAlgemene voorwaarden - Referenties - Onze partners - Missie en Visie
Powered by Digi-Motions

Winkelwagen