Oplossingen voor een installatie in een gazon met meerdere zones

Uw gazon vereist misschien een installatie van meer dan éé zone zodat de Robomow het hele gazon efficiënt kan maaien. Het hebben van twee of drie zones heeft geen invloed op de efficiëntie van de Robomow en is in vele omstandigheden raadzamer dan 1 grote zone. Als gazons niet aansluiten of als ze gescheiden zijn door hekjes of andere afscheidingen, is het aanbevolen om meerdere zones te maken.

De beste oplossing is dan de zones zodanig te installeren dat Robomow® zeer efficiënt kan werken, ook al zijn er meer dan een of twee zones. U zal snel ondervinden dat het maaien in deze zones heel makkelijk gaat en u meer flexibiliteit verschaft bij het maaien. Bij uw Robomow® kunt u de werktijd voor elke zone apart instellen. Er zijn meerdere mogelijkheden om deze zones te installeren, waaronder het plaatsen van de perimeterschakelaar, afhankelijk van de inrichting van de tuin.

Alle 3 de zones worden aangesloten op het laadstation. Plaats het laadstation in de achtertuin en leg de draad rondom alle zones. Het begin en einde van draadkring zal aangesloten worden op het laadstation en zorgt voor de voeding van alle zones. De Robomow zal automatisch het hoofdterrein maaien via het weekprogramma. Om zone B en zone C te maaien rijdt u de robotmaaier naar de te maaien zone en drukt op de groene ‘GO’-knop. De draden naar zone C raken elkaar. De ruimte tussen de draden is slechts ter illustratie.

U kunt ook twee gescheiden kringen aanleggen. Plaats eerst het laadstation en installeer de draad in uw achtertuin als hoofdterrein.

De zones vooraan zullen door een perimeterschakelaar worden bediend. Om de voortuin te maaien, dient u de maaier manueel te begeleiden vanaf het laadstation naar de zones vooraan. Als u de perimeterschakelaar aanzet en vervolgens de GO toets van de maaier induwt zal de grasrobot zijn maaibeurt starten. Na de maaibeurt rijdt uw Robomow® naar de volgende zone of terug naar het laadstation.
Een perimeterschakelaar is een optie voor de modellen met laadstation. Bevestig hem tegen een muur of op zijn standaard, maar zorg ervoor dat hij altijd verticaal staat. De perimeterschakelaar moet zich altijd ten minste 1,50m buiten de begrenzingdraad bevinden.

GRASROBOTS.be

Hoofdkantoor Dendermonde

Vijfbunderstraat 37A
B-9200 Dendermonde

Tel: +32 (0)9 337 02 88
E-mail: dendermonde@grasrobots.be

Filiaal Waregem

Henri Lebbestraat 108
B-8790 Waregem

Tel: +32 (0)56 49 01 04
E-mail: waregem@grasrobots.be

Reviews

GRASROBOTS.be
4.9
Gebaseerd op 158 beoordelingen
powered by Google
js_loader

© copyright GRASROBOTS.be 2024 | BE 0524.939.452
Privacybeleid - PrivacyinstellingenDisclaimerAlgemene voorwaarden - Referenties - Onze partners - Missie en Visie
Powered by Digi-Motions

Winkelwagen